25.02.20

Guide: 3 gratis strikkeopskrifter

Det er en skør tid det her. Alles hverdag er vendt på hovedet. På en måde er min barsel ikke meget anderledes efter Danmark er lukket ned, og så alligevel. De første dage havde jeg mange bange tanker. Synes det var et kæmpeansvar at have en baby midt i Corona-krisen og selvom jeg stadig er bekymret for min familie, venner og mine nærmeste, er der kommet en slags hverdag i isolationen.

De første dage af lockdown måtte jeg skamfuldt indse via min Skærmtid at jeg måtte lægge telefonen lidt væk. Både for at holde artikler og opdateringer om krisen på et minimum for ikke at blive ængstelig, og fordi jeg ikke kan bruge hele marts og april på instagram. En af de ting der altid hjælper mig når jeg er gået lidt for meget i mobil-stening er at gøre noget andet med mine hænder og jeg har heldigvis flere strikkeprojekter i gang.

Jeg er god til at strikke jævnt og ligeud, men kan ikke finde ud af at følge opskrifter og har ikke den største tålmodighed. Men da jeg så to af mine strikkehelte dele gratis opskrifter på instagram besluttede jeg at kastet mig ud i lidt sværere opgaver!

Hvis du er helt strikke-rookie kan du starte med min egen hjemmelavede opskrift på #sidselshue som jeg delte sidste år. Den er tæt på idiotsikker og tager ikke mere end et par dage. Du finder opskriften til den HER.

Nanna fra Deima Knitwear laver smukke sweatre og instagrams flotteste elefanthue og har netop delt opskriften på en af hendes flotte chunky huer i forbindelse med en artikel hos Vogue.com. Opskriften er på engelsk, men google er din bedste ven til strikketips. Find den HER.

Min nabo og strikdesigner Lærke Bagger laver de vildeste striktrøjer som nærmest er små kunstværker. Lærke har lavet en #alonetogethersweater som hun har delt opskriften til gratis på sin Instagram. Jeg har (med Lærke på speed dial) kastet mig ud i min første striktrøje og indtil videre går det langsomt, men stødt fremad. Find opskriften HER.

Når det kommer til garn så undersøg om din lokale garnbutik sender nøgler og pinde, alle små forretninger har brug for støtte i øjeblikket. Alternativt kan alt udstyr købes HER (affiliate). Jeg bruger eksempelvis DETTE som bundfarve i Lærkes strik.

7 kommentarer

 • Louise

  Hej Sidsel. Flotte farver du bruger! Jeg er kæmpe rookie men ønsker mig ATS’en så meget, at jeg nu selv er gået i gang. Men! Kan man godt have alle maskerne på pinde? Har købt alm pinde men blev så i tvivl om jeg skulle have købt rundpinde i stedet. Jo ret mange masker, man skal håndtere. Men du strikker med alm pinde, ser det ud til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er kun halvvejs med forstykket. Det er lidt tæt på mine pinde, men tror det går. Ellers skriv til Lærke på hendes instagram – det er hendes opskrift 🙂 KH Sidsel

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hvordan formår du at strikke en sweater uden rundkindede er det ikke en forudsætning? Eller det måske bare mig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er Lærke Baggers opskrift hor fire stykker sættes sammen – se hendes instagram for hjælp 🙂 KH Sidsel

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Jeg har strikket et par sweatre og nu en vest ud fra en opskrift, og jeg kan anbefale opskrifter fra Petiteknit (hun giver dem stjerner efter sværhedsgrad på sin hjemmeside, så man kan undgå at få kastet sig ud i noget alt for svært) og også fra My favourite things knitwear. Jeg er virkelig blevet overrasket over, hvor nemt det er at strikke efter opskrift (vel at mærke; hvis det er nogle ordentlige og gennemarbejdede opskrifter uden fejl!!). Man skal bare tage det en ting af gangen ikke og blive alt for forpustet ved tanken om det, der ligger forud og venter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Nøj! Det er indviklet hvordan skaber du dig et “overblik” i opskriften? Der er jo rimelig mange informationer at holde styr på og jeg har det med at synke i strik opskrifter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er første gang jeg prøver en opskrift på en trøje så er startet helt roligt med at strikke front-stykket og bruger YouTube til at lære mig de ting jeg ikke forstår. Håber du kommer i gang 🙂 KH Sidsel

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25.02.20