#SMARTthebook: Skal jeg købe det testen?

Advent Wreath

En af mine yndlingsjuletraditioner er at lave adventskrans. Jeg plejer at invitere huset fuld af veninder og søskende som har lyst til at lave krans sammen med mig og køber masser af kranse, grønt til at pynte og naturligvis æbleskiver.

I år har jeg dog haft julestue for one da jeg ikke helt turde invitere til tamtam med terminsdato den oveni advent, til gengæld skruede jeg lidt op for ambitionsniveauet med min egen krans. I stedet for gran købte jeg en halmkrans i Søstrene Grene og en masse tørret græs, pampas og blomster. Havde jeg været lidt mere mobil havde jeg nok fundet det meste i naturen, men i år blev det altså den nemme (og dyre) løsning hos Stalks & Roots i Torvehallerne. Tanken er at den kan gemmes til næste år da alle elementer er tørrede, nu må vi se hvordan den holder i december.

Jeg brugte almindelig mørk ståltråd til at sætte græs fast rundt om kransen, man kan også købe noget lidt tyndere i guld eller sølv hos Stalks & Roots men jeg synes det tykke er nemmere at bruge og så er det ikke helt så tydeligt i kranen som ex guld. Jeg har en lille beskærersaks som jeg har købt på en planteskole i sommers, som er genial både til at plukke blomster og små grene i naturen og til at lave pæne buketter. Derudover brugte jeg en knivtang til at klippe ståltråden over. Resten er bare håndkraft og lidt snilde.

Først satte jeg græs på i store bundter hele vejen rundt og fikserede med ståltråd rundt om cirka fire steder. Derefter tog jeg tørrede blomster og ekstra pampas og satte på hvor der var huller og manglede lidt før jeg strammede det hele til med ståltråd hele vejen rundt. Til sidst satte jeg de røde blomster (som jeg nu har glemt navnet på) ned i ståltråden som allerede var sat på.

Jeg synes almindelige tynde lys er lidt mere elegante end bloklys og så kan tænder jeg altså alle fire på samme tid fordi det er pænere. Lysholderne fandt jeg på DBA.dk, men kiggede også på dem her og de hånddyppede lys købte jeg i en genbrug sidste år. DISSE lavet af palmevoks er også virkelig flotte eller DISSE af bivoks. Glædelig advent.

1 kommentar

  • Louise

    Den er virkelig fin, sikke nogle flotte farver og dejligt anderledes

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#SMARTthebook: Skal jeg købe det testen?