Return of Joey Potter

Guide: Genbrugsshopping

Jeg har altid købt rigtig meget genbrug. Som ung på efterskole gik jeg stort set ikke i andet. Her fik jeg også min symaskine så jeg hurtigt lige kunne sy en oversize kjole ind i siderne eller anden hurtig reparation.

Symaskinen har jeg stadig, og det er også den jeg har syet på hele min sommer. Men tilbage til genbrug. Jeg vil faktisk tro at over halvdelen af min garderobe er købt brugt. Jeg har efterhånden fået styr på min egen stil og selvom jeg sagtens kan blive bidt af en trend, er det ofte klassikere jeg vender tilbage til. Eller i hvertfald, mine klassikere. Derfor har jeg også rigtig mange gengangere i garderoben – og er bestemt ikke bange for at have to af samme slags.

Det betyder jeg nemt kan købe tøj på udsalg, lagersalg og naturligvis brugt. Det giver mig et kick at være på skattejagt, og så føles det som om det er ekstra særligt når der ikke hænger fem magen til i forskellige størrelser på et stativ. Det er faktisk en af de største grunde til at jeg køber så meget brugt. For at få god kvalitet til mindre priser, men også for at kunne finde nogle særlige ting og fordi det bare giver bedre mening at købe brugt end nyt, nyt, nyt.

Jeg følger et par af luksus-vintagebutikkerne som Iblamelulu og Lula på instagram, men synes det kan være lidt for fristende at få det i sit feed så slukker for profilerne en gang imellem. Jeg har brugt Vestiaire Collective til at købe næsten alle mine Prada tasker (se min guide HER), og leder jeg efter noget meget specifikt søger jeg på Trendsales.

Vores lejlighed er indrettet med virkelig mange genbrugsfund, her bruger jeg DBA og en gang imellem Lauritz.com til at søge efter specifikke mærker – siden Auktionstipset.se samler pæne fund fra danske og svenske auktioner i et langt tumblr-feed.

Men der hvor jeg finder de sjoveste ting er helt almindelige genbrugsbutikker og loppemarkeder. Det kræver sin tålmodighed, og jeg er helt med på at det ikke er for alle. Jeg elsker det. Det er også på loppemarkeder du kan gøre de billigste fund. Her kan du nemt prutte om prisen fordi tanken om at sælgeren skal slæbe det med hjem vejer lidt højere end prisen. Læs min guide til loppemarked-shopping HER.

Efter jeg er blevet gravid er det blevet endnu sjovere at tage på loppemarkeder. Her kan du virkelig gøre nogle fund, fra gode mærker. Jeg har fra starten haft et ønske om at købe alt babytøj brugt og indtil nu har jeg holdt den, med undtagelse af to par mikroskopiske størmpebukser fra udsalg i Bonpoint.

Mens jeg stadig har indflydelse på vores kommende babys påklædning er jeg ret skrap hvad angår farver, mønstre og materialer. Er desuden ret chokeret over hvor kønsopdelt tøjet til helt små babyer er. Skal du have en dreng er der færger og krokodiller på alt tøjet, og skal du have en pige er det prinsesser. Det synes jeg er helt tosset, men det er ofte som om at jo finere mærker, jo mere afdæmpede er farver og mønstre altså også.

Fra starten har jeg fået anbefalet franske børnetøjsmærker som Petit Bateau, Bonton og naturligvis deluxe-versionen Bonpoint. Derudover er jeg stødt på mærket Jacardi Paris som er ret konservativt, men også laver cute ting. Jeg ret vild med Liberty of London prints og kigger altid efter savlesmække fra Petit Legath og elsker allerede min ammepude fra Helle Høgsbo aka Creme de La Creme de la Edgar som jeg har købt på appen Reshopper. Af danske mærker synes jeg især Marmar Copenhagen laver pænt strik og så har jeg lært af mine veninder at Engels køredragter er de bedste, det samme gælder uld fra Joha. Jeg skal nok blive endnu klogere med tiden. Byd endelig ind! Jeg kigger også altid efter fint stof eller brugte dynebetræk og lignende som jeg kan sy små poser, suttesnore eller savlesmække af.

Indtil nu har jeg en ret stor samling, især af nuttet strik og bodystockings. Jeg har sorteret det hele efter størrelser og har de helt små størrelser i en kommode, og plastikkasser med låg fra Silvan fordelt i størrelse 12, 18 og 24 mdr så jeg nemt kan skifte ud som tiden går. Jeg sender også billeder til mine vendinder med børn hvis jeg er i tvivl om mine fund vil blive brugt og er rette materiale eller størrelse. Frede har lavet en god guide til børnetøjsshopping HER.

Derudover har jeg lavet et Excelark med størrelser og en liste over tøj så jeg kan plotte ind når noget nyt er købt og slå op når jeg står på loppemarkeder og er i tvivl om jeg egentlig mangler flere natdragter i str 62.

Jeg har primært været på Gentofte og Frederiksberg Loppemarked, og i min sommerferie på Tuskemarked i Vig, og en enkelt tur til Tisvilde. Husk du altid kan kigge i Markedskalenderen efter loppemarkeder tæt på hvor du bor.

Hvis jeg leder efter noget specifikt, som eksempelvis det barnevognstæppe fra Bonpoint jeg har brugt en måned på at finde, bruger jeg Reshopper, Trendsales og Vestiaire Collective til de internationale mærker. Det er lidt mere bøvlet da mange ikke tilbyder forsendelse på Reshopper og så skal man være opmærksom på at der et købsgebyr oveni når du handler på Vestiaire og Trendsales.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Return of Joey Potter