Bare Sandals

Guide: Vatikanet og Peterskirken

Jeg skulle sende min Rom-guide til en veninde igår og opdagede at jeg aldrig har fået delt mit #lifehack til byens største seværdighed, Vatikanet og Peterskirken.

Rom er fyldt med overdådige turistattraktioner, min favorit er altid Trevi fontænen om morgenen før byen vågner, men Peterskirken er uden tvivl også et besøg værd.

Det største life hack er at tage direkte til Vatikanets museum (her finder du også det sixtinske kapel) og derfra kommer du i Peterskirken.

De åbner kl 09.00 – så vær der senest der! Stil dig i den helt almindelige kø og ignorer alle der prøver at overtale dig til ‘skip the line’ billetter og Group tours. Vi stod i kø i én time.

Så snart du er inde skal du igennem Security og derefter op af en kæmpe trappe til billetkøb. En billet til museet koster 17 euro.

Herfra kommer du ind i museet som er overvældende og ret kaotisk. Der er to rotunder forbundet af en ekstremt lang gang med udstilling hele vejen. Jeg anbefaler den direkte vej, med et sidespring ind og Se Rafaels tre rum hvor midten er bedst med de fire lærdomme i loftet.

Herfra kan du gå til det sixtinske kapel – du kan ikke undgå det på ruten.

Nu kommer du i det sixtinske kapel og her skal du være opmærksom! Man må ikke tage billeder og stemningen er ret hektisk med folk i klumper men vanvittig smukt. I bunden er der udgang til højre og venstre. Her skal du ignorere alt skiltning, hægte dig på en gruppe og gå målrettet ud af den højre dør. Det er smutvej til Peters Kirken! Herfra kommer du uden om kø og direkte til kirken og kuppel-indgang.

Vi tog op i kuppelen hvor du har vanvittig udsigt ned i kirken og bagefter op på taget. Hvis du har den mindste smule klaustrofobi skal du genoverveje turen, det er ekstremt snævert og varmt og der er ret mange mennesker. Der er cirka 200 meget små, smalle trin op så du får varmen. Udsigten er vild. Herfra kommer du til gengæld lige ned i kirken uden om alle køer. Det koster 8-10 euro at komme derop alt efter om du tager elevator det første stykke. Vær opmærksom på de kun tager kontanter.

Selve Peters Kirken er overvældende, alt for meget og fantastisk.

P.s det er en hård tur – kø, langsomt tempo, masser af mennesker så hav vand med, måske en snack i tasken og benyt alle toiletter du kommer forbi så du ikke (som mig) står i kø på en 30 cm bred trappe i 30 grader og er virkelig tæt på at tisse i bukserne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bare Sandals