Cphfw Day 3

Guide: Flea Market Shopping

Noget af det allerflest skriver til mig om på Instagram er hvor jeg loppeshopper ting til mit hjem. Jeg vil gerne beholde nogle af mine hemmelige dimsesteder for mig selv – men i weekenden er der kæmpe loppemarked i Forum og det er stort nok til at jeg gerne vil dele det med jer.

Jeg har lokket min kæreste med og glæder mig til at gå alle boder igennem. Det kræver en vis portion tålmodighed at gå på loppemarkeder. Her under har jeg samlet lidt tips:

  1. Tålmodighed! Du kan ikke forvente at gøre et fund på den første stand. Jeg kan godt lide at kigge mere eller mindre alt igennem, hilse på folk og bliver faktisk sjældent irriteret over mangel på skatte. Det samme gør sig ikke altid gældende for mit selskab. Derfor tager jeg tit afsted alene, parkerer min kæreste med kaffe i nærheden når han går død eller starter med en runde på egen hånd inden jeg mødes med en veninde.
  2. Hav en huskeliste. Jeg har efterhånden et par ting jeg altid er på udkig efter – jeg samler bla. på aluminiastel, vintage duralex glaskopper og champagneskåle. Jeg har en svaghed for små skåle i pastelfarver og så kigger jeg efter designere som Alvar Alto, Griegst for Royal Copenhagen og Bauhaus-inspirerede møbler. Det betyder jeg har nogle materialer og farver jeg er ekstra opmærksom på og på den måde kan mit falkeblik sortere alt andet fra.
  3. Smalltalk. Jeg synes det er hyggeligt at høre om en ældre dames indkøb af en skål i Grækenland og lidt small-talk kan være med til at hive prisen lidt ned. Synes man kommer rigtig langt med godt humør når der skal handles. Og ja,  jeg handler altså altid.
  4. Ud af kontekt. Et loppemarked er sjælendt en stor æstetisk oplevelse og det kan være svært at fokusere på en enkelt lille dims midt i alt rodet. Men prøv at visualiser dit hjem og tænk på et sted dit fund kan stå og du kan gøre et kup som måske ikke er en kendt designer, men giver noget helt særligt til dit hjem.
  5. Kvalitet. Jeg kigger tingene godt igennem for skår, fejl og slitage. Husk et loppekøb ikke kan returneres og du bliver ikke ligeså glad for noget skrammel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cphfw Day 3