25.02.18

Le Jardin Majorelle

fashionpolish_lejadinmajorelle_4

fashionpolish_lejadinmajorelle_2

fashionpolish_lejadinmajorelle_1  fashionpolish_lejadinmajorelle_3

En af de ting jeg havde glædet mig mest til i Marrakech var besøget til Yves Saint Laurents’ have og museum. Vi var blevet anbefalet at komme meget tidligt om morgenen for at undgå kø og menneskemylder. Vi besluttede derfor at være der 7.30, en halv time før de åbner haven. Men vi sov over os, og hastede derned og var der først på slaget otte. Der stod vi så helt alene, tror måske vi er i Marokko lidt uden for sæson. Det var dejligt at have haven for os selv, kun sammen med et par meget ivrige asiatiske turister som gav blogger poses en helt ny betydning. Elsker at se den slags i aktion, så føler jeg mig ikke så kikset når jeg selv beder min kæreste om hjælp.

Tilbage til haven. Le Jardin Majorelle er en gammel kunstnervilla som Pierre Berge og Yves Saint Laurent købte og restaurerede og åbnede som offentlig have og museum. For et par år siden åbnede så det smukke Yves Saint Laurent museum i den smukkeste bygning ved siden af.

Haven var virkelig helt fortryllende. Sukkulenter i alle størrelser og forme og små farverige stier rundt om det store hus der er malet i den mest magiske blå farve. I den ene ende er der et mindesmærke for Yves og Pierre og i den anden en lille café med den hyggeligste gårdhave. Vi drak morgenkaffe på cafeen inden vi tog videre til museet.

Husk at køb en kombinationsbillet når du skal ind i haven så undgår du den lange kø ved museet når du skal derover.

Museumsbygningen er i sig selv er besøget værd. Den er både moderne og passer samtidig perfekt ind mellem de marrokanske huse og farver. Selve udstillingen var virkelig smuk, en kæmpe samling af Yves Saint Laurents kjoler og kollektioner med billeder og en fin minidokumentar om hans karriere. Jeg var helt rørt.

Museet har en virkelig fin cafe med en smuk have og så er der et imponerende udvalg af bøger i gift shoppen hvor jeg købte en af Yves’ tilbagevendende ‘LOVE’ nytårskort som plakat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25.02.18