What Ever #40

City Guide: Milan

fashionpolish_milano_cityguide_1

Efter tre ture til Milano de sidste to år tænkte jeg at jeg efterhånden er så meget ekspert på området at jeg kan dele mine tips til byen. Milano ligger i Norditalien tæt på den Sweiziske grænse – det betyder det er en meget rig by, hvilket tydeligt kan ses på de mange smukke og ret velholdte bygninger. Hvis man interesserer sig for arkitektur er byen ret spændende i sit mix af nyt og gammelt i en skøn forening. Derudover er Milano perfekt til en shopping ferie. Den er overskuelig i størrelsen og som en modehovedstad har den vitterligt alle butikker man kan drømme om. Derudover er der mulighed for at gøre et kup i ét af de mange outlets. Du kan komme virkelig billigt afsted modsat Paris som altid er smådyrt hvis du er lidt flexibel med datoerne og der findes flere pæne Airbnb lejligheder i byen. Har I planer om at besøge Milano i den nærmeste fremtid?

fashionpolish_milano_cityguide_2

Milano byder på rigtig mange turistattraktioner, blandt andet Den Sidste Nadver i et lillebitte kapel. Det koster en bondegård at komme ind og man skal bestille mange uger i forvejen. Til gengæld er byens varemærke Duomo di Milano et besøg værd. Man kan nemlig komme op på toppen af kirken og gå på taget. Man går op af en meget lang smal trappe til toppen og kan så gå langs kanten hele vejen rundt og op på toppen med spir og udskæringer. Det er virkelig sejt og rigtig godt til din instagram! Det er lidt dyrt, men pengene værd. Kom tidligt på dagen så er lyset smukkest mod det hvide marmor.

fashionpolish_milano_cityguide_4

Jeg går rigtig hurtigt død i museer og er den første der finder en bænk at hvile mig på men Fondazione Prada er for det første hurtigt klaret når det kommer til udstillinger og det er især de smukke bygninger der er et besøg værd. Som prikken over i’et har Wes Anderson indrettet museets café i bedste Grand Budapest Hotel-stil. Smukke pasteller, seje flippermaskiner og virkelig gode spritz på menukortet.

fashionpolish_milano_cityguide_3

En lidt atypisk turistattraktion er den gigantiske katolske kirkegård ‘Cimitero Monumentale’. Kirkegården er spækket med imponerende mausoleer som er et gravtempler lavet af nogle af italiens største kunstnere helt tilbage fra 1800-tallet. For enden af kirkegården ligger deres krematorie som har små gravsteder dekoreret med kunstige blomster. Det lyder måske morbidt, men det føles mere som en stor skulpturpark og er virkelig smukt at besøge.

fashionpolish_milano_cityguide_5

Jeg tror faktisk ikke jeg kan sige noget dårligt om det italienske køkken. Pasta, risotto, ost, olivenolie, friske tomater, skinke og tiramisu. Jeg elsker italiensk mad. Jeg elsker deres Aperativo hvor man får lækre snacks til sin Aperol Spritz om eftermiddagen (hvis man er afsted på budget kan man næsten spise sig mæt i cafeernes snackudvalg) og jeg elsker at sidde til sent og drikke vin og slutte af med en lemoncello. Hvis jeg skal anbefale et par restauranter er Giacomos tre forskellige spisesteder et godt sted at starte. Den traditionelle Giacomo Bistro er en fiskerestaurant, men der findes også kød på kortet. Her fik jeg den bedste parmaskinke med melon jeg har prøvet og når man har spist sig mæt kommer de kørende med en dessertvogn hvor du kan udvælge din kage fra bordet. Stedet er smådyrt. Hvis du vil spise lidt mere robust og billigere ligger Giacomos Rosticceria lidt længere ned af samme gade. Her er en virkelig hyggelig gårdhave og mere ung og smart vibe. De har åbent til midnat så det er et hyggeligt sted at starte en festlig aften. Giacomo har også restauranten Giacomo Arengario på toppen af musset ‘Novecento’ ved siden af domkirken. Selve museet synes jeg var kedeligt, men bygningen er virkelig flot og på toppen ligger restauranten med byens bedste udsigt fra deres terrasse. Det er naturligvis ikke billigt, men deres frokost er god og du får Milanos bedste fotospot med Duomoen i baggrunden. Derudover er La Briciola hyggelig og meget italiensk og oplagt til frokost når du har shoppet rundt i Brera, Dry mikser pasta med cocktails og Sporentino har virkelig styr på deres trøffel.

fashionpolish_milano_cityguide_6

Når man er på storbyferier er det vigtigt med masser af små pauser. Milano har masser af små cafeer og smukke gamle barer. Jeg fik sket ikke prøvet alle dem jeg havde plottet ind på Google Maps til turen, men tager dem alligevel med i guiden her. Marotin er en lillebitte cafe med smukke kager, god kaffe og instagramvenligt interiør. Flowers Café er en gammel blomsterbutik der er lavet til café som ser ret sej ud. Man kan vist  også spise mad og drikke vin. LûBar er en del af Milanos ‘Galleria d’Arte Moderna’. Har kun besøgt deres udendørsservering i gården til museet (som at være på Apollo hjemme i København) men fortryder vi ikke vendte tilbage i dagslys og spiste indendørs i vinterhaven som så virkelig smart ud. Bar Basso er den første bar i Milano der fandt på Aperativo helt tilbage i slutningen af 40’erne. Indretningen er meget italiensk og deres specialitet skulle være cocktails.

fashionpolish_milano_cityguide_7

Shopping! Som jeg startede med at skrive er Milano en virkelig god shoppingby. Især hvis du har sparet lidt op til turen for du kan gøre nogle seriøse kup fra nogle af verdens sejeste mærker. Galleria Vittorio Emanuelle er verdens ældste shoppingarkade og muligvis verdens pæneste. Under en imponerende glashvælving ligger de største modebutikker side om side. Det er naturligvis turistet, og viste sig at være et godt ly for regnen da jeg var afsted i tre dages skybrud. Corso Como 10 er Milanos svar på Colette. En multibrandbutik med tilhørende tagterrasse, galleri, boghandel og café. De har mærker som Balenciaga, Vetements, Alaia og Céline og så har butikken en outletbutik med tidligere sæsoner rundt om hjørnet. D Mag Outlet Hvis der er noget jeg elsker er det udsalg. Det eneste der topper udsalg er outletbutikker. Jeg får skrigestemme af begejstring når jeg finder et guldkorn i de endeløse rækker af tøj og D Mag Outlet ligger modsat mange andre outletbutikker midt i Milano. Du skal væbne dig med tålmodighed for der er virkelig meget tøj (og sko, tasker og tilbehør) og det er en rodet affære, men til gengæld kan du finde en to sæsoner gammel Célineskjorte til 60% eller et par Yeezysko (dog ikke i den rigtige størrelse). Det bringer mig direkte videre til Marni Outlet. Butikken ligger lidt udenfor byen, men tager ikke mere end en halv time med sporvogn. Outletbutikken er indrettet som en rigtig Marni-butik og hvis du spørger personalet findes mange af tingene i flere størrelser på deres lager. Her kan du prutte om prisen, de er mere end villige til at give dig 10-15% yderligere nedsættelse. Hvis du har brug for en luksusoplevelsse efter alt det udsalgsshopping findes alle de store flagshipbutikker (fra Marni til Céline og Balenciaga) på Via Monte Napoleone.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

What Ever #40