Plastic Bag

Guide: The Office

fashionpolish_office_stress_busy_1

Som skrevet HER har jeg længe brygget lidt på et indlæg om mine arbejdsrutiner. For ligeså ustruktureret min arbejdsdag kan være med mange forskellige opgaver og en lidt krøllet hjerne der hopper fra idé til idé, lige så struktureret prøver jeg at holde rammerne om en dag på kontoret. Hvis I er nysgerrige på min baggrund og mit CV kan I læse mere HER. Herunder er mine fem vigtigste punkter til hvordan jeg undgår stress og jag trods et temmelig travl job som kommunikationschef for Mads Nørgaard – Copenhagen.

SKRIVEBORD:
Jeg er en dimsepige. Jeg elsker merchandise, notesbøger, sjove figurer og alt andet man kan købe ved disken i Colette eller i en boghandel. Derfor er min lejlighed også fyldt til randen med stilleben, og det samme gælder mit skrivebord. Men da jeg startede hos Mads Nørgaard lærte jeg om Clean Desk Policy. Det betyder at mit skrivebord og plads skal være fuldstændig ryddet hver dag inden jeg tager hjem. Derudover må der ikke være nips og personlige dimser på pladsen – jeg har en lille opslagstavle til inspiration, ellers er det kun arbejdsredskaber. Lidt kedeligt, men en kæmpe befrielse i forhold til en arbejdsdag. Der er ingen bunker at møde ind til, ingen rod og samtidig føles det virkelig rart at pakke alt væk når jeg går hjem. Jeg har også en stationær computer så jeg ikke tager mit arbejde med hjem på en bærbar. Min private computer har også min arbejdsmail installeret, men ellers ligger alle filer jeg skal bruge kun på kontoret.

NOTIFIKATIONER:
I mit job får man virkelig mails og selvom jeg bruger mange timer hver dag på at sortere og besvare bliver min inbox meget hurtig fyldt og det er virkelig noget der kan presse mig – jeg er helt OCD-agtig med notifikationstegn på min telefon, kan slet ikke klare hvis jeg kan se ubesvarede opkald, ulæste mails eller andet stå og blinke. Derfor har jeg slået alle notifikationer fra som push beskeder og kan kun se nye mails, beskeder og lignende når jeg aktivt går ind i appen. Det er et lille trick, men gør det meget nemmere at koncentrere sig, og ikke mindst lettere at holde fri når kontoret er lukket.

LISTER:
Hvis der er noget jeg (og alle andre forestiller jeg mig) kan blive stresset over er det mange opgaver oveni hinanden. Derfor bruger jeg virkelig meget lister og håndskrevne noter. Jeg husker 100% bedre hvis jeg har skrevet det ned i hånden – derfor har jeg også en gammeldags kalender og ved faktisk ikke helt hvordan kalenderfuntionen på min iPhone virker. Det gode gamle system med at skrive ned og strege ud gør en travl arbejdsdag hundrede gange mere overskuelig.

KOMMUNIKATION:
Det meste af min arbejdsdag går med at læse og skrive mails. Jeg bestræber mig virkelig for at svare dem alle sammen. Det eneste der ryger i papirkurven, med det samme er nyhedsbreve jeg ikke har skrevet mig op til og andet spam – men alle forespørgsler, ideer, og spørgsmål får et svar. Det samme gælder telefonsamtaler, DM på Instagram og alle andre henvendelser. Jeg forsøger at svare så hurtigt som muligt så det ikke hober sig op som endnu et punkt på listen – derfor tjekker jeg også min mail og Mads Nørgaards instagram udenfor kontortid. Det virker for mig så der ikke altid er en uoverskuelig mængde mails at møde ind til hver dag.

KAFFE:
Jeg får virkelig ondt i hovedet hvis jeg ikke får min daglige morgenkaffe. Til gengæld har jeg gjort det til en vane at vente med dagens første kop kaffe til jeg lander på kontoret kl 08.55. Det er et godt ritual at dagens opgaver starter sammen med en kop kaffe. Jeg kan allerbedst lide filterkaffe med minimælk og kan mindst i verden lide Americano. Jeg drikker typisk tre kopper kaffe hver dag – den seneste kl. 14 og holder mig koffeinfri resten af dagen. En god tradition er at hente en kop kaffe hos mine lokaler kaffesteder Sonny eller Jack’s sammen med Frede når vi lige har brug for en kort pause. Det bedste kontortip jeg kan give er virkelig at have kontorplads i en 100 meters radius fra din bedste ven.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plastic Bag