27.06.17

Crossfit Challenge: Status

fashionpolihs_crossfit_1

Sponsoreret af Crossfit Copenhagen

Jeg er nu halvvejs i min Crossfit Challenge sammen med Crossfit Copenhagen som jeg skrev om HER. Sammen med Frede har jeg været til 11 Crossfit timer på en måned.

Inden jeg startede havde jeg en del fordomme om hvor voldsom træningsformen var, med traktordæk, store reb og Game of Thrones-stemning, men selv om det er virkelig hård fysisk træning er det ikke så voldsomt som jeg havde troet. Til min store overraskelse har der været flest piger på alle hold jeg har deltaget i – i alle størrelser og aldersgrupper så man føler sig hurtigt hjemme.

Det smarte ved Crossfit træning er at alle øvelser kan tilpasses dit niveau; hvis du er mega stærk laver du squats med 100 kg på skuldrene. Hvis du er mig laver du dem med 15 kg. Deres WOD (Workout of the Day) varierer så ikke to er ens og du kommer igennem en masse forskellige øvelser hver gang. Instruktørerne gennemgår hver øvelse inden man starter så du kan sagtens følge med uden at være øvet.

Udover WOD som er store træningshold har jeg været til en del Styrketræningshold. De er mindre hold på max otte personer hvor man hver time har fokus på en bestemt vægtløftningsøvelse. Det kunne være backsquats eller deadlift og så bruger man hele timen på at øge vægt til man når sit max. Det er lidt mere stille og roligt tempo, men stadig mega hårdt og så er det er ret vanvittigt hvor meget man kan presse sig selv når man står der. Jeg har indtil nu båret 82 kg og følte mig virkelig stærk bagefter.

Jeg er virkelig glad for at have Frede som min træningsmakker, men skal bruge den sidste del af forløbet til at komme mig over min skræk for at træne på holdene alene. Det kan man sagtens, alle er jo søde og hjælpsomme.

Den eneste fordom som jeg har fået bekræftet er musikken til træning. Efter en hel times styrketræning til System of a Down savner jeg virkelig en time kun med Beyonce. Jeg tror faktisk jeg ville finde lidt ekstra energi hvis jeg skulle lave box jumps til Love on Top – nu er ideen i hvertfald givet videre!

I kan læse mere om Crossfit Copenhagen og finde dit lokale center HER.

3 kommentarer

  • Går virkelig og overvejer crossfit.. Troede egentlig slet ikke det var mig, men bliver mere og mere overtalt. Ser godt ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Tilmeld dig et hold med Cecilie Aaes i Kirken eller Trykkeriet, så er det gode chancer for Beyonce, især hvis du lige spørger 😃

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

27.06.17