15.05.17

Danish Design Week: Design x Change

designweek_1


Sponsoreret af Danish Design Week

Sidste uge blev der afholdt den store internationale konference Fashion Summit i København. Et stort event der sætter fokus på bæredygtighed i modebranchen. Det er et sindssygt komplekst emne for er det overhovedet muligt at producere tøj uden at sætte et aftryk på miljøet? Der bliver lavet så meget tøj i verden at hvis man stoppede produktionen i dag ville der være rigeligt til de næste mange mange år. Vi mangler med andre ord ikke tøj, men alligevel køber vi nyt hele tiden, og smider endnu mere ud.  For mig handler mode meget om forførelse. Jeg kan mærke det helt ned i tæerne når jeg finder en flot kjole, de magiske jeans eller en smuk taske. Men faktisk går der ingen skår af glæden hvis kjolen er fundet på et overskudslager, hvis tasken er vintage eller bukserne er et par gamle jeans fundet i min mors skab. Jeg elsker nemlig genbrug – især også i indretningen af mit hjem som har en ret imponerende keramik og vasesamling fra loppemarkeder i hele verden. Samtidig sørger jeg også for at min garderobe er i evig rotation. Den bliver sorteret flere gange om året, noget til Røde Kors, noget til salg og noget til veninder eller søskende. Intet bliver smidt ud.

Denne weekend sætter Danish Design Week fokus på bæredygtighed og design hos Design Museum Danmark. Arrangementet er lavet som en slags markedsdag hvor du kan redesigne og genbruge de ting du normalt ville smide ud. Det er gratis og har et fyldt program hvor derudover talks også er workshops hvor du blandt andet kan give dit gamle tøj nyt liv i samarbejde med Veras, skabe nyt med genbrugsmaterialer, genoplive ødelagte ting i  eller male dit eget porcelæn så det passer ind i dit hjem. Jeg elsker den slags kreative løsninger – gad især godt prøve porcelænsmalingen! Udover gratis entré til markedsdagen kan du også besøge Design Museum Danmarks faste udstillinger gratis hvilket altid er et besøg værd.

I kan se hele programmet HER.

Hvad er jeres tanker om bæredygtighed og mode? Har i nogle tips? Køber i genbrug og hvad gør I med jeres gamle tøj? Byd endelig ind i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15.05.17