05.05.17

Too Cool For School?

fashionpolish_toocoolforschool_1

I alt den tid jeg har haft Fashionpolish er det flest spørger ind til min uddanellse eller mangel på samme. Hvordan får man et arbejde i modebranchen? Svaret er ikke særlig nemt, men jeg prøver at svare så godt jeg kan når jeg får den slags e-mails og tænkte at jeg vil prøve at samle lidt af egne erfaringer i et indlæg.

Jeg er sproglig student fra Aarhus jeg kom derfra med 8,3 i snit (den gamle skala – husk jeg bliver 30 i år!). Et halvt år efter gymnasiet flyttede jeg til København. Det spring kan I læse om HER. Jeg ville gerne arbejde i modebranchen og tænkte at det betød butik. Derfor startede jeg på Niels Brock for at blive butikselev. Jeg gik der i et par måneder, før jeg droppede ud og i stedet søgte ind på RUCs journalistuddannelse og KUAs kunsthistorie.

Jeg kom ikke ind nogle af stederne og i stedet søgte jeg en stilling som ’Ung Pige i Huset’ for Malene Malling der står bag COVER og Malling Publications. Dengang synes jeg det var lidt et nederlag ikke at skulle stå i butik som hele tiden havde været min plan, men det endte med nok at den vigtigste beslutning jeg har taget i mit liv. Malene lod mig læse hele hendes gigantiske magasinsamling og smugkigge i hendes garderobe hvor jeg lærte mærker som Alaiia, Ann Demeulemeester, Chloe og Lanvin at kende. Jeg blev inviteret til mit første modeshow (det var Stine Goya og jeg stod så langt bagved at jeg ikke kunne se) og kom med til Elles åbningsfest på Det Kongelige Teater.

Efter jeg havde været hos hende i knap et år skulle Malenes datter i institution og jeg blev tilbudt at komme ind på magasinet og være en del af moderedaktionen. Det var et ulønnet assistentjob, så jeg arbejde i Marc by Marc Jacobs ved siden af. Her mødte jeg blandt andet HENDE HER som faktisk hjalp mig med at starte min blog i 2009. Mit assistentjob blev sidenhen til assisterende moderedaktør men efter halvandet fantastisk, men hårdt år hos COVER søgte jeg ind på Dansk på KUA, kom ind og stoppede på magasinet.

Et halvt år inde i min nye uddannelse fik jeg deltidsjob som moderedaktør hos Soundvenue – musikmagasinet ønskede en modeprofil og jeg skulle starte det op. Selvom det ikke var fuldtid tog det fokus fra studiet som jeg i forvejen mindede faretruende meget om gymnasiet og efter 2 semestre droppede jeg ud. Jeg havde dog stadig kun deltidsjob så jeg startede på KEA hvor flere af mine venner i branchen havde gået. Jeg var der i 3 uger før jeg sendte dem en mail om jeg ikke kom tilbage. Soundvenue gjorde min stilling fuldtid og jeg var der i 3 år. Efter Soundvenue startede jeg hos Mads Nørgaard som PR koordinator – her er jeg endnu, nu som kommunikationschef for både mærket og dets tre butikker i København.

Jeg er ret sikker på jeg aldrig får taget en uddannelse færdig. Jeg er egentlig ret boglig begavet, men min hjerne er langt mere praktisk end teoretisk så skal virkelig presses til at lave afleveringer og læse op på egen hånd. Når det kommer til modebranchen, er det svært at finde et uddannelsesforløb der ender ud i en konkret stilling.  Det vigtigste er at finde ud af hvilken del af modebranchen man har lyst til at prøve af. Vil du være stylist, redaktør, lave PR eller events? Jeg er stor fortaler for praktik eller assistent-forløb som kan åbne rigtig mange døre i en ellers lidt lukket branche. Men jeg kender også folk som er vanvittigt dygtige til det de laver fordi de har fået så mange værktøjer med fra deres uddannelse. Og som jeg skriver i alle e-mails om karriereråd. Vær sød, hjælpsom, ydmyg og opfør dig ordentligt. Det er det bedste CV at have med sig!

Hvad med jer? Er nysgerrig for at høre om I læser? Arbejder? Også blogger? Byd endelig ind i kommentarfeltet.

Another loong read. This time my story of how a came to work in the fashion business. Click the flag in top right corner to read in english. 

2 kommentarer

  • Cecilie

    Hvorfor synes du danskstudiet mindede om gymnasiet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det var udelukkende klasseundervisning i faste klasser hvor man gennemgik en tekst, rakte hånden op og lavede ugentlige afleveringer. Jeg gik der jo kun 2 semestre så måske det havde ændret sig med tiden men synes det var meget låst og ikke mindst virkelig kedeligt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

05.05.17