18.04.17

Moving to Copenhagen

fashionpolish_kobenhavn_flytte_1

Som jeg også skrev i mit 10 Facts om mig- indlæg HER kommer jeg oprindeligt fra Aarhus. I min vennegruppe er alle flyttet fra Aarhus til København og jeg tænker der nok er mange der står overfor samme beslutning, måske efter sommerferien eller i forbindelse med et studie? Her er lidt tanker om det at flytte fra Verdens Mindste Storby til København.

Næste år har jeg boet i København i 10 år – det er ikke helt til at fatte. Da jeg flyttede til København i 2008 (1. januar var det endda!) var det uden en plan om hvad jeg egentlig skulle derovre. Jeg var blevet student et halvt år forinden og manglede et sted at bo i Aarhus hvor jeg arbejde på en café. Min mors kæreste er fra Sjælland og hans datter, altså min papstoresøster, skulle på udveksling i 6 måneder og spurgte om jeg mon egentlig ville leje hendes værelse på Vesterbro. Jeg tog springet, som den første i min venindegruppe og pakkede mine ting.

Min nye roommate var ikke hjemme den første uge jeg boede i lejligheden og selvom jeg havde været i København et par gange var jeg virkelig ikke særlig kendt i byen – slet ikke Vesterbro. Jeg var faktisk hunderæd for Istedgade og vidste ikke rigtig hvad jeg egentlig skulle derovre.

Min plan var at arbejde i modebranchen. Så meget vidste jeg. Så jeg besluttede mig for at søge arbejde i alle de smarte butikker jeg kunne finde. Uden held.

Faktisk var jeg så usikker på byen at jeg den første måned mest bare sad på mit nye værelse og så Friends på DVD. En fuld mand havde spyttet mig i hovedet i en bus, jeg havde set en stikke sig i armen på Istedgade og jeg kunne kun orientere mig om vej udfra Søerne. Det var virkelig håbløst, og ret ensomt.

Heldigvis blev det bedre. Flere venner flyttede til. Jeg fik et arbejde på en bar, tog et matematikkursus på Niels Broch for at søge ind på studie, fik en kæreste, flyttede i egen lejlighed med to venner, og efter 6 måneder i København blev jeg tilbudt job som fuldtidsbarnepige for Malene Malling i hendes hus i Klampenborg. Et arbejde der endte med at åbne døren for et arbejde i modebranchen.

Jeg har aldrig fortrudt at jeg flyttede, og tror heller ikke jeg kommer til at flytte tilbage til Aarhus igen. Men jeg vil altid forsvare byen overfor alle der snakker grimt om Aarhus, altid holde med AGF selvom jeg er komplet ligeglad med fodbold og altid sige Midtbyen ligemeget hvilken by jeg refererer til.

I forhold til hvor skræmmedne jeg kan synes det er at være alene (læs mere om det HER) forstår jeg faktisk slet ikke idag at jeg turde at kaste mig ud i den flytning helt alene. Men hvor er jeg glad for jeg gjorde!

Quite the long read about moving from my hometown Aarhus to Copenhagen. Click the flag in the top right corner for a translate to English.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

18.04.17