24.02.17

DIY Guide: Beaded Cherry Earrings

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy

Det er blevet tid til en endnu en perleguide. At lave de runde kirsebær er temmelig bøvlet fordi de mange baner skal sidde ens – vil anbefale at prøve min guide HER først for at øve sig lidt med pillearbejdet. Jeg håber det giver mening med både tekst og billeder – ellers må I endelig melde ind i kommentarfeltet.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_2

1. Start med at lave en stopperle. Træk en enkelt perle på snoren og sæt nålen igennem perlen to gange. Lad cirka 5 cm snor være tilbage til at stramme til undervejs og hæfte til sidst.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_3

2. Gentag med din træperle – og lad din lille stopperle ligge i hullet på din store perle. Det gør det lettere at stramme tråden mens du laver dine øreringe.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_4

3. Nu skal du finde ud af hvor mange perler du skal bruge per bane til dit kirsebær. Cirka en perle per millimeter – den perle jeg har brugt er cirka 8 mm i højden og jeg bruger 8 perler per bane. Sæt dine perler på nålen “læg” dem langs den høje side af perlen og før tråden igennem hullet. Det er vigtigt at du strammer godt til.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_5

4. Fortsæt med at tilføje baner og stram mellem hver. Sørg for at banerne lægger sig ens og at dine perler ikke ryger ned i din store perles hul.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_6

5. Når du når hele vejen rundt skal der ikke være noget synligt tilbage af din træperle. Jeg har lavet ialt 14 baner på min perle så de sidder helt tæt.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_7

6. For at lukke toppen og bunden af din kugle går du op o toppen gennem din trætperle og laver en bane perler mere. Igen må du tage antal lidt på øjemål – jeg brugte 6 perler.

fashionpolish_beadedearrings_cherry_diy_13

7. Læg dem på toppen som en lille cirkel og før så nålen igennem en af perlerne der allerede sidder fast. Det er noget pillearbejde, men du skal nærmest væve dem fast på de baner du har lavet på højkant.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_8

8. Til sidst tilføjer du en perle i midten og fører nål og tråd igennem din træperle om på den anden side og gentager i bunden, så perlen nu er en hel kugle.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_9

9. For at lave stilken laver du bare en lang bane af perler så den bliver så lang som du ønsker. For at lukke stilken, fører du nålen igennem den sidste perle igen (ligesom din stopperle i første punkt.) Før nålen igennem de resterende perler igen hele vejen ned til kuglen og om på den anden side så du kan hæfte snoren forenden.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_10

10. Start fra punkt 1 igen og lav endnu en kugle og stilk. Sæt de to stilke sammen ved at føre nålen igennem de øverste perler.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_11

11. Lav et blad at lave en bane på cirka 12 perler i en cirkel og før så nål og tråd igennem hele din stilk, ned igennem træperlern og hæft din sidste kugle.

fashionpolish_pearlearring_cherry_diy_12

12. Åben den din ørestik med en tang og sæt den igennem den lille perleløkke øverst på din stilk. Luk den godt til og voila!

Du skal bruge:
Perler – så små som muligt bliver pænest. Jeg har købt mine i Panduro Hobby.
En perlenål – Vigtigt redskab! En perlenål er blød og lidt flad og nem at tråde – også købt i Panduro Hobby.
Ekstra stærk sytråd – Jeg synes nylontråd går for nemt op i knuderne, men almindelig sytråd knækker let så køb den stærke. Jeg har købt min i Stof2000.
Øreringe – Jeg har købt i Panduro Hobby – men kan også købes enkeltvis i Beadhouse hvis du ikke har planer om en stor produktion.
Runde træperler til at bygge din kugle op omkring. Jeg har købt en pose med forskellige størrelser i Tiger, men du kan sagtens finde i hobbybutikker. Perlen skal være mindre end du tror – jeg har valgt en der er cirka 8 millimeter i højden.
Smykketang – Jeg har kun brugt tangen til at sætte øreringen i og det kan nok godt klares med stærke negle eller andet værktøj, men gjorde det naturligvis lettere.

Finally found time to make a DIY guide for the beaded cherries I’ve been making the last weeks. For English instructions chance language in the top right corner of the blog. Don’t forget to try my other guide HERE.

3 kommentarer

 • Mathilde

  Hej mange tak for din super godt diy! Helt i starten laver du 1 perle for enden af snoren, skal den ind i træperlen og er det så efterfølgende den man fører de andre snore gennem?
  Vh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mathilde
   Stopperlen jeg laver i starten skal ind i den store perle – de andre snore skal ikke igennem, men jeg synes det er lettere at stramme når træperlens hul bliver fyldt lidt ud. Så de næste snore skal bare igennem det store hul i træperlen. Håber det giver mening – ellers skriv endelig igen! og held og lykke med min DIY.
   KH Sidsel

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Uh de er flotte! Er der mulighed for at jeg kan købe et par af dig?!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24.02.17